Geen vuurwerkpilletjes meer aan de balie te koop

Nieuw regelgeving vuurwerkmedicatie bij honden
Voorgaande jaren kon u voor uw hond of kat alprazolam tabletten tegen vuurwerkangst bij ons aan de balie kopen. Alprazolam is een humaan geregistreerd medicijn. Omdat er inmiddels andere medicijnen tegen vuurwerkangst voor dieren geregistreerd zijn mogen wij de alprazolam niet meer verkopen. De NVWA voert hierop controles uit bij dierenklinieken en wij moeten ons aan deze regels houden.

Sommige honden blijven ondanks de aanpassingen in de omgeving en de inzet van mildere middelen zoals feromonen en voedinssuplementen nog erg angstig. Dan is extra medicatie wenselijk. Er zijn 2 middelen geregistreerd voor de hond.
Pexion is een anti-epileptica en werkt ook tegen angst. Het mag enkele dagen van te voren gegeven worden. Sileo is een angst reducerend middel dat vooral op de oudjaarsavond gegeven kan worden.
Beide middelen zijn “receptplichtig”. Dit betekent dat we het alleen mee mogen geven na een controle van uw hond door de dierenarts.
Vermoedt u dat uw hond zo angstig is dat medicatie nodig zal zijn tijdens de jaarwisseling, dan adviseren wij om ruim van te voren (liefst al in november en in ieder geval voor de kerst) een afspraak voor een gereduceerd vuurwerkconsult te maken.
In een vuurwerk consult, controleert de dierenarts de gezondheid van uw hond, wordt de hond gewogen en adviseren we u welke medicatie voor uw hond geschikt is, en geven we u uitleg over de juiste toediening van de medicatie.
Kosten van het vuurwerkconsult zijn € 15,- De kosten van de medicatie verschilt per hond.
Bel gerust om een afspraak te maken, we helpen u hond graag,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *