tandheelkunde

De tandheelkunde heeft onze speciale aandacht. Veel honden en katten hebben gebitsproblemen. Ontstekingen, zeurende kiespijn, aantasting van de kaak. We hebben de tandheelkundige apparatuur zoals dentale rontgen in huis. Bovendien hebben we specifieke kennis en vaardigheden om uw hond en kat weer een stralend gebit te geven en vooral een pijnvrij gebit.

De ontwikkelingen op gebied van tandheelkunde gaan snel. Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in apparatuur en scholing op gebied van tandheelkunde. En we blijven ons hierin vernieuwen.

Het meest voorkomende probleem bij de hond aan het gebit is: Gingivitis (tandvleesontsteking) en parodontitis Beide aandoeningen worden veroorzaakt door tandplak. Tandplak is een kleverig laagje dat het oppervlak van de kronen van de tanden en kiezen bedekt. De bacteriën in de tandplak veroorzaken ontstoken tandvlees. Als de ontsteking van het tandvlees niet op tijd behandeld wordt kan dit overgaan in parodontitis.

Parodontitis is een ontstekings proces van de bindweefsels die zorgen dat de tanden en de kiezen in de kaak vast zitten. Parodontitis veroorzaakt pijn en lijdt tot abcessen en kaakbotontsteking.

de behandeling van gingivitis en parodontitis bestaat uit het grondig schoonmaken van de tanden en kiezen, ook onder het tandvlees. Als er al veel weefsel is aangetast is het trekken van een element vaak nodig.

Reinigen en extractie van elementen gebeurd altijd onder narcose. De extractie van kiezen moet zorvuldig gebeuren en dit is een chirurgische procedure.